Duurzaamheid

De afgelopen decennia zijn we anders gaan denken, we nemen de wereld om ons heen meer en meer serieus. Dat is een goed ding, het is nodig, de wereld kent een houdbaarheidsdatum. We kunnen niet weg kijken en later zeggen dat we het niet hebben geweten. Een zware verantwoordelijkheid die op ál onze schouders rust, tenminste als we het belang zien voor de volgende generaties.

Mijn kids

Ik heb 3 dochters, de jongste en de oudste zijn heel bewust bezig met Moeder Natuur, de middelste staat er wat nuchterder in. Vegetarisch in verband met reduceren van de mest uitstoot bijvoorbeeld terwijl ze beiden van een lekker stuk vlees kunnen genieten. Ze maken één uitzondering; het met liefde gemaakt stoofvlees van oma eens per jaar. Liever niet reizen per vliegtuig, geen plastic verpakkingen of tasjes en fruit en groentes mogen best een kneusje hebben volgens de dames. De nieuwe generatie is zich zeer bewust van duurzaam leven. Tis echt zo; goed voorbeeld doet goed volgen. Mijn bewustzijn is geactiveerd.

Ocean waist

Bewust worden is een eerste goede stap, handelen is nummer twee. Zo verkoop ik bijvoorbeeld Pur Hair, een mooi merk en bewust bezig met duurzaam leven. Er worden verpakkingen gebruikt van gerecycled plastic afval en, waar mogelijk, suikerriet ontwikkelde verpakkingen die veel beter afbreekbaar zijn als afval. En de verf, die wordt ‘bij ons’ verpakt in kartonnen doosjes, allemaal vanuit het besef dat veel kleine aanpassingen samen voor serieuze veranderingen kunnen zorgen. Het bijdragen aan minder nieuw, niet afbreekbaar, plastic in de wereld geeft mij een goed gevoel. Het is allemaal net wat duurder in ontwikkeling maar voor een gezonder leefklimaat mogen we wat over hebben, toch?

Door het putje

Als kapper werken we veel met chemicaliën, die we zonder pardon het riool in laten verdwijnen. Behalve dat we onze hoofdhuid en haren willen beschermen van schadelijke stoffen is het gebruik maken van milieuvriendelijke producten beter voor ons afvalwater. Water wat we nu nog schoon uit de kraan kunnen tappen maar waar flinke centrales en procedures voor nodig zijn om het zo

Geef een reactie